Červená vína

Cabernet Moravia

Víno granátové barvy, je plné a po odbourání kyseliny jablečné je harmonické s jemným kabernetovým aroma a specifickou chutí. Zráním vína se stupňuje jeho plnost i harmonie.

Doporučujeme podávat ke zvěřině obzvlášť k uleženému zaječímu masu. 

  • Cabernet Moravia 2018, PS, suché --- Stříbrná medaile VINUM JUVENALE 2018,  Zlatá medaile MVT 2019
  • Cabernet Moravia barrique 2016, PS, suché --- Víno leželo 36 měsíců v dubovém sudu


Dornfelder

Víno tmavě červené barvy, s výrazným ovocným aroma. Extraktivní až tělnaté chuti s doznívajícím vjemem po kyselinách, podle ročníku až velmi výrazným.

Doporučujeme podávat k tmavým masům, steakům a uzeným sýrům.

  • Dornfelder barrique 2016, PS, suché --- Víno leželo 36 měsíců v dubovém sudu
  • Dornfelder 2020, PS, suché 
  • Dornfelder 2021, PS, suché 

Cuvée Svatovavřinecké & Modrý portugal 

Víno vzniklé z více odrůd. Víno tmavé rubínové barvy. V chuti vyvážené s tóny drobného ovoce, jemná tříslovinka s nádechem černého rybízu a povidel.

Doporučujeme k hovězímu a drůbežímu masu a játrovým paštikám.

  • Cuvée SV & MP 2015 barrique, PS, suché --- Víno leželo 48 měsíců v dubovém sudu.


Rulandské modré

Víno je svěrle rubínové barvy. Vůně příjemná, ovocitá s tóny připomínající lesní ovoce. Chuť plná, nízký obsah kyselin, velmi jemné třísloviny.

Doporučujeme k tmavého masa a sýrů s intenzivní chutí.

  • Rulandské šedé 2017, PS, suché


Frankovka

Víno je rubínové až tmavě rubínové barvy. V mladém víně je vůně travnaté aroma, které se při zrání vína mění na ostružinovou vůni. Chuť tvrdší, s čerstvou kyselinou a vyššími tříslovinami, kořenitá.

Doporučujeme k pečeným masům, ke zvěřině, kachně i huse, ke guláši.

  • Frankovka 2021, VZH, suché
  • Frankovka 2017, PS, suché
  • Frankovka barrique 2015, PS, suché


Svatovavřinecké

Víno je rubínové až tmavě rubínové barvy. Chuť šťavnatá a plná s výraznou kyselinkou.

Doporučujeme k tmavého masa a sýrů s intenzivní chutí. 

  • Svatovavřinecké 2013, MZV, suché