Bílá vína

Sauvignon

Jemné světle zelenožluté víno. Chuť dlouhotrvající, kořenitá s nádechem po ovoci a kopřivách.

Doporučujeme podávat ke kořenitým jídlům, bílým masům, těstovinám a kozím sýrům.

Müller Thurgau 

Velmi rozšířená odrůda, ve vůni s typickým broskvovým aroma. Víno je chuti lehké s angreštovými a muškátovými tóny se střední dochutí.

Doporučujeme podávat k předkrmům a salátům.

Rulandské šedé

Víno zlatožlutou barvu, vůně velmi intenzivní s nádechem citrusových plodů. Plné, kořenité a extraktivní chutě.

Doporučujeme podávat k drůbeži, rybám a sýrům.

Pálava

Charakter vína je podobný vínům Tramínu, ale kořenitá plnost je nižší. Víno je sladší povahy, plné a aromatické s vůněmi rozkvetlé louky.

Doporučujeme podávat k nepříliš sladkým dezertům nebo k pikantním úpravám vepřového masa.

Ryzlink rýnský

Svěží zelená barva se zlatavými odlesky. Chuť bývá plná, osvěžující s pikantní kyselinkou, která ho předurčuje k dlouhodobému zrání. 

Doporučujeme podávat k lehčím úpravám drůbeže, k k pstruhům i jiným rybám.

Ryzlink vlašský

Víno světle zelenkavě žluté až žluté. Nese tóny angreštu, tropického ovoce, červeného rybízu, ořechů nebo lučního kvítí. Chuť plná a harmonická.

Sylvánské zelené

Barva zelenožlutá, jemně kořenitá vůně. Chuť je plná s příjemnou svěží kyselinkou.

Doporučujeme podávat ke studeným pokrmům.

Chardonnay

Barva zelenožlutá až nazlátlá s vůní citrusového ovoce, pražené oříšky nebo medu. Chuť plná, dlouho doznívající a jemně kořenitá.

Doporučujeme podávat k rybám, mořským plodům, bílému masu a těstovinám.

Hibernal

Barva vína je zelenožlutá až zlatavá, chuť je plná, intenzivní s nádechem ovocných tónu a koření.

Doporučujeme podávat k předkrmům, rybám nebo k mořským plodům.