Červená vína

Cabernet Moravia

Víno granátové barvy, je plné a po odbourání kyseliny jablečné je harmonické s jemným kabernetovým aroma a specifickou chutí. Zráním vína se stupňuje jeho plnost i harmonie.

Doporučujeme podávat ke zvěřině obzvlášť k uleženému zaječímu masu. 

Dornfelder

Víno tmavě červené barvy, s výrazným ovocným aroma. Extraktivní až tělnaté chuti s doznívajícím vjemem po kyselinách, podle ročníku až velmi výrazným.

Doporučujeme podávat k tmavým masům, steakům a uzeným sýrům.

Rulandské modré

Víno je světlé rubínové barvy. Vůně příjemná, ovocitá s tóny připomínající lesní ovoce. Chuť plná, nízký obsah kyselin, velmi jemné třísloviny.

Doporučujeme k tmavého masa a sýrů s intenzivní chutí

Frankovka

Víno je rubínové až tmavě rubínové barvy. V mladém víně je vůně travnaté aroma, které se při zrání vína mění na ostružinovou vůni. Chuť tvrdší, s čerstvou kyselinou a vyššími tříslovinami, kořenitá.

Doporučujeme k pečeným masům, ke zvěřině, kachně i huse, ke guláši.